Handbal masculin: România a obținut o primă victorie în preliminariile Campionatului European

  • Echipa naţională de handbal masculin a câştigat duminică partida cu Ucraina, din etapa a doua a preliminariilor Campionatului European, disputată în Sala Dinamo.
  • Elevii lui Xavier Pascual s-au impus cu 34-26 (18-14) şi au obţinut primele 2 puncte din clasament.
  • După înfrângerea din prima etapă, suferită joi, în deplasare, în faţa Austriei, România avea nevoie obligatorie de o victorie în faţa Ucrainei, care învinsese marţi pe Insulele Feroe.

Echipa naţională de handbal masculin a câştigat duminică partida cu Ucraina, din etapa a doua a preliminariilor Campionatului European, disputată în Sala Dinamo. Elevii lui Xavier Pascual s-au impus cu 34-26 (18-14) şi au obţinut primele 2 puncte din clasament.

După înfrângerea din prima etapă, suferită joi, în deplasare, în faţa Austriei, România avea nevoie obligatorie de o victorie în faţa Ucrainei, care învinsese marţi pe Insulele Feroe.

Doar primele două clasate din grupă se califică la turneul final, astfel că victoria obţinută de tricolori este una ce îi plasează printre favoriţi.

România a început foarte bine şi s-a desprins şi la 7 goluri avans după prima jumătate de repriză. S-a intrat la vestiare cu 4 goluri avans, iar în repriza secundă Ucraina s-a apropiat la maxim 3 goluri, în primele 10-15 minute.

La 27-23, România a marcat de 5 ori consecutiv tranşând decisiv soarta meciului.

Golgheterul naţionalei tricolore a fost Grigoraş, cu 9 goluri, urmat de Negru cu 7.

Campania de calificare continuă în primăvara anului viitor, cu o dublă confruntare, întâi în deplasare şi apoi pe teren propriu, cu Insulele Feroe, în 8 şi 11 martie.

The post Handbal masculin: România a obținut o primă victorie în preliminariile Campionatului European appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28563 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code