Flux Stiri

GALERIE FOTO-VIDEO. Cel mai decorat bărbat din istoria României la JO, comemorat printr-un mural la metrou

  • Stația de metrou Ștefan cel Mare e de astăzi plină de culoare și de emoție. Strălucește cu lumina eternă a lui Ivan Patzaichin.
  • Cel mai decorat bărbat din istoria României la Jocurile Olimpice este de acum comemorat printr-un mural pe peretele stației de metrou de lângă baza sportivă a clubului pentru care a scris istorie.
  • Printre lacrimi și picături de culoare, membri familiei marelui Ivan au privit pictura cu un nod în gât și și-au amintit de viața unuia dintre cei mai mari kaiaciști din toate timpurile.

„Tatăl meu a fost un mare iubitor de artă în general. Și sunt absolut convinsă că i-ar fi plăcut. Singurul lucru care poate l-ar fi stânjenit ar fi fost faptul că e vorba despre el. El este personajul central și nu îi plăcea să fie sub lumina reflectoarelor”, spune Ivona Beatrice Patzaichin-Rus, fiica marelui sportiv.

Muralul a fost realizat de Obie Platon, care și-a dorit prin simbolistica lui să surprindă perseverența și ambiția de care a dat dovadă Ivan Patzaichin în cariera lui, dar și trecerea sa în eternitate. Opera e parte dintr-o inițiativă a Metrorex de a aduce la viață stațiile de metrou din București, prin culoare.

„Ne așteptăm ca turiștii să vină și să facă poze, poate cei care nu îl cunosc să fie interesați de domnul Ivan Patzaichin și să pună întrebări, să afle practic istoria acestui erou”, spune Ștefan Paraschiv, director general Metrorex.

Ivan Patzaichin și-a lăsat numele întipărit pe cartea sportului mondial cu litere de aur. Iar acum, muralul, adus ca un omagiu lui, servește drept semn de carte pentru toți care își doresc să își amintească de capitolul scris de Ivan cu pagaia ruptă.

„Generațiile de oameni care vor trece prin această stație să-și aducă aminte în fiecare zi despre faptul că orice fel de succes este rezultatul unei munci statornice și îndelungate”, crede istoricul de artă Mariana Dragu.

The post GALERIE FOTO-VIDEO. Cel mai decorat bărbat din istoria României la JO, comemorat printr-un mural la metrou appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)
Leontiuc Marius
Absolvent studii Universitare; Student Universitatea de Vest - Facultatea de Drept; Absolvent Cursuri de Jurnalism Academia Britanică Absolvent JURNALISM EDITORIAL - LONDON SCHOOL UNIVERSITY
https://ziardecluj.eu

Ultimele

Flash Stiri

România se pregătește de impozitarea multinaţionalelor pe profit. Noul impozit s-ar putea aplica de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat, marţi seară, că România pregăteşte transpunerea rapidă a regulilor stabilite de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) privind impozitarea multinaţionalelor cu 15% pe profit. Share this: (Visited 1 times, 1 visits today)

Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată

Se pregătește taxarea suplimentară a maşinilor second hand. Ministrul Mediului afirmă că primarii susţin noua taxă

Celebrul scandal amoros dintre preotul maghiar din Oradea și presupusa amantă. Cum a ajuns „zmeurica mea” condamnată pentru hărțuire

Comentarii recente

Categorii