A patra doză de vaccin nu este încă necesară. De ce este important rapelul

Coronavirus și doză de vCoronavirus și doză de v

  • A patra doză nu este încă necesară, spun experții britanici.
  • Cu doar două doze de vaccin, protecția împotriva bolilor grave scade la aproximativ 70% după trei luni și la 50% după șase luni.

O a patra doză de vaccin anti-COVID nu este încă necesară, spun experții britanici, deoarece dozele de rapel continuă să ofere o protecție ridicată împotriva cazurilor grave cauzate de varianta Omicron în rândul adulților în vârstă, relatează Mediafax.

Datele UK Health Security Agency arată că, la trei luni de la aplicarea dozei de rapel, protecția împotriva spitalizării rămâne de aproximativ 90% pentru persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste.

Protecția împotriva infecției simptomatice ușoare este de mai scurtă durată. Aceasta scade la aproximativ 30% în aproximativ trei luni.

De ce este important rapelul

Cu doar două doze de vaccin, protecția împotriva bolilor grave scade la aproximativ 70% după trei luni și la 50% după șase luni.

The Joint Committee on Vaccination and Immunisation (JCVI), care oferă consultanță privind politica de vaccinare, spune că, prin urmare, prioritatea rămâne aceea de a administra prima, a doua și a treia doză celor care nu au primit-o deja.

Aceasta în ciuda faptului că unele țări, cum ar fi Israelul, au început să administreze a patra doză de vaccin pentru a gestiona varianta Omicron, care provoacă un număr tot mai mare de infecții în întreaga lume.

The post A patra doză de vaccin nu este încă necesară. De ce este important rapelul appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29858 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code